ГоловнаПолітика

Росія погрожує розправою татарам та українцям у Криму, - МЗС

У Криму складають "ліквідаційні списки" неугодних, тривають масові обшуки у будинках і навчальних закладах

Росія погрожує розправою татарам та українцям у Криму, - МЗС
Фото: an.crimea.ua

Кримські татари та українці, які живуть у Криму, побоюються розправи з боку Російської Федерації.

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

"Над кримськими татарами нависла реальна небезпека розправи. Це ж таки стосується і українців, які не згодні з окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", - сказав Перебийніс.

За його словами, доказом "ненависті та шовіністичної політики" щодо кримських татар може служити, зокрема, протест Росії проти участі представників Меджлісу у світовій конференції з питань корінних народів, яка відбувається у Нью-Йорку.

Перебийніс нагадав, що з Криму татарам не дали виїхати, відбираючи у них паспорти.

Раніше окупаційна влада Криму заборонила татарам проводити мітинги та провела обшук у будинку Меджлісу. За словами Перебийноса, на сьогодні будівлю Меджлісу опечатано, а його працівників виселено.

"У Криму складають списки представників місцевих меджлісів кримських татар, які хочуть ліквідувати. Також списки забороненої літератури. Тривають масові обшуки в будинках і навчальних закладах кримських мусульман", - сказав речник.

Перебийніс закликав міжнародні організації засудити дії РФ щодо кримських татар і вжити заходів, щоб "зупинити наступ Росії на права і свободи людей, основоположні норми і принципи міжнародного права".

Як повідомлялося, 16 вересня співробітники ФСБ влаштували обшук у будівлі Меджлісу. Тепер Меджліс виселяють з приміщень у Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram