ГоловнаПолітика

Дружина обвинуваченого у замаху на Путіна йде на вибори

Аміна Окуєва була одним з лікарів Майдану і є бійцем батальйону "Київ-2"

Дружина обвинуваченого у замаху на Путіна йде на вибори
Адам Осмаев
Фото: www.blik.ua

В Одесі Аміна Окуєва, дружина Адама Осмаєва, обвинуваченого в підготовці замаху на Володимира Путіна, балотуватиметься до Верховної Ради.

Як повідомила сама Аміна Окуєва, вона ухвалила рішення балотуватися у 136-у виборчому окрузі, в Суворовському районі міста, пише УНІАН.

"Потрібно пробувати щось робити не тільки з плакатом у руках. Вирішила спробувати, в тому числі на вимогу друзів і знайомих. Зараз закінчую оформляти необхідні документи", - сказала вона, додавши, що не цікавилася, хто саме складе їй конкуренцію у виборчому окрузі.

Аміна Окуєва - професійний медик, була одним з лікарів Майдану. Є бійцем батальйону "Київ-2", а також представником суспільно-політичного руху "Вільний Кавказ" в Україні.

Нагадаємо, у лютому 2012 року спецслужби Росії та України повідомили про затримання в Одесі підозрюваних, які перебували в міжнародному розшуку, - громадянина Казахстану Іллі Пьянзіна і уродженця Грозного Адама Осмаєва. У спецслужбах заявили, що затримані зізналися в підготовці замаху на Путіна в Москві.

У серпні 2012 року Апеляційний суд Одеської області виніс постанову про видачу правоохоронним органам РФ 31-річного Адама Осмаєва. Однак Європейський суд з прав людини рекомендував владі України не видавати затриманого Росії, і процес екстрадиції підслідного у РФ було призупинено.

Осмаєв неодноразово заявляв, що зізнався у підготовці замаху під тиском і тортурами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram