ГоловнаПолітика

Навальний провів соцопитування в Україні про "Новоросію" (інфографіка)

Жителі Одеської та Харківської областей не люблять Путіна

Навальний провів соцопитування в Україні про "Новоросію" (інфографіка)
Фото: navalny.com

Некомерційна організація російського опозиціонера Олексія Навального "Фонд боротьби з корупцією" провела телефонне соцопитування в Одеській і Харківській областях, яке показало, що місцеві жителі негативно ставляться до "Новоросії" (вигадане Росією утворення, до якого в Кремлі зараховують південні і східні області України).

Як свідчать результати опитування, оприлюднені на сайті Навального, 43% респондентів на запитання "Як ви розумієте слово Новоросія" відповіли, що не хочуть його розуміти або коментувати, для 14% воно асоціюється з чимось поганим, 9% вважають Новоросію маячнею або вигадкою, 4% - історичним терміном, 2% - чимось злочинним. Для 13% опитаних Новоросія - це райони, які хочуть до Росії, ще 15% дали іншу відповідь. При цьому переважна більшість опитаних - 87% - хочуть залишатися у складі України.

Опитування також показало, що прихильників європейської України у цих регіонах більше, ніж тих, хто хоче, щоб майбутнє країни було пов'язане з Росією.

Більш ніж половина респондентів вважає, що у бойових діях на сході України беруть безпосередню участь російські військові, а для 32% - це війна між Україною і Росією.

Ставлення жителів Одеської та Харківської областей до колишнього президента Віктора Януковича і президента РФ Володимира Путіна переважно негативне (64% і 50% відповідно), тоді як до президента України Петра Порошенка вони ставляться більш нейтрально або навіть позитивно.

41% жителів цих регіонів виступають проти вступу України у НАТО.

Опитування проводилося 8-17 вересня методом телефонного інтерв'ю серед 1000 респондентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram