ГоловнаПолітика

Систему "Вибори" просять розділити для підвищення безпеки

Єдина інформаційно-аналітична система може бути вразливою для зламу

Систему "Вибори" просять розділити для підвищення безпеки
Фото: gazetavv.com

Державна служба спеціального зв'язку та інформації рекомендує ЦВК України розділити підсистеми єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" на окремі сегменти, щоб підвищити рівень безпеки.

Про це йдеться в повідомленні Держспецзв'язку на офіційній сторінці відомства у Facebook.

"ЦВК рекомендовано розділити підсистеми ЄІАС "Вибори" на окремі сегменти мережі, для того, щоб їх адміністрували різні адміністратори, і з одного не можна було дістатися іншого", - йдеться в повідомленні Держспецзв'язку.

Також, обмежать доступ із робочих місць системи до мережі Інтернет.

Робочу групу, що забезпечує роботу "Виборів", створили минулого тижня. До неї увійшли як представники ЦВК, так і працівники Служби безпеки України та Держспецзв'язку.

Фахівці групи мусять вивчити технічні рішення системи і модифікувати їх так, щоб виключити несанкціоноване втручання в її роботу. Група також має відпрацювати процедури контролю за роботою системи під час проведення виборів і надходження попередніх відомостей про результати підрахунку голосів.

Нагадаємо, під час президентських виборів ЦВК заявляла, що причина порушення роботи системи "Вибори" полягала у технічному збої. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram