ГоловнаПолітика

Росія перевірить, як Надія Савченко потрапила у виборчі списки "Батьківщини"

Представник ЛДПР сумнівається, що Савченко писала заяву або оформляла документи

Росія перевірить, як Надія Савченко потрапила у виборчі списки "Батьківщини"
Фото: Скрин-шот с YouTube, канал LifeNews

Депутат Держдуми Росії Ярослав Нілов просить з'ясувати, як заарештована в Росії українська льотчиця Надія Савченко змогла кандидувати на участь у виборах до Верховної Ради України. Нілов звернувся з відповідними запитами до голови ЦВК Росії Володимира Чурова і директора ФСВП Геннадія Корнієнка, повідомляє "Интерфакс".

"Зараз Савченко перебуває в російському СІЗО, звинувачується в причетності до вбивства журналістів ВДТРК. Вона є громадянкою іншої держави. Для того, щоб стати кандидатом на виборах і ввійти до партійного списку, треба оформити масу документів. У її випадку це складно потрійно: заява, переклад документів, апостиль... Чи дотримано всіх формальностей?" - йдеться в направленому Чурову у вівторок листі Нілова, повідомляє прес-служба депутата.

Нілов також просить запросити у воронезького СІЗО-3, де перебуває Савченко, інформацію про те, чи писала вона власноруч заяву про згоду балотуватися і чи оформляла інші документи, необхідні для включення в передвиборний список політичної партії.

При цьому Нілов побоюється, що ведення Савченко подальшої діяльності як кандидата в депутати Верховної Ради України "може бути використано як привід для безлічі антиросійських провокацій".

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Україні пройдуть 26 жовтня. Надія Савченко очолює виборчий список партії "Батьківщина".

У понеділок, 22 вересня, ЦВК України зареєстрував виборчий список "Батьківщини" за винятком сімох кандидатів, проте Надія Савченко залишилася в списку.

31-річна льотчиця Надія Савченко воювала на сході України в складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона опинилася в Росії у Воронезькому СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram