ГоловнаПолітика

Порошенко і Меркель обговорили, коли можна вести мову про мир на Донбасі

Сторони також обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги ЄС для України

Порошенко і Меркель обговорили, коли можна вести мову про мир на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Констатувати прогрес у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі можна тільки після виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня і Меморандуму від 19 вересня всіма сторонами конфлікту.

Про це йшлося в телефонній розмові Президента України Петра Порошенка і Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Зокрема, Порошенко і Меркель висловили спільну позицію, що двостороннє дотримання режиму припинення вогню, виведення російських військ, звільнення заручників, а, особливо, контроль за українсько-російським кордоном, створення буферної зони і встановлення в цьому районі дієвого спостереження та верифікації ОБСЄ, свідчитиме про виконання домовленостей усіма сторонами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що канцлер ФРН ще раз підтримала дії української влади щодо мирного врегулювання, а саме прийняття Верховною Радою закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і закону про амністію.

Порошенко і Меркель також обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги ЄС для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram