ГоловнаПолітика

Закон про статус Донбасу можуть скасувати, якщо мирний план не буде виконуватися, - Турчинов

Водночас спікер не підписуватиме змінену редакцію закону

Закон України про особливий статус деяких районів Луганської та Донецької областей можуть скасувати за умови невиконання мирних ініціатив Президента.

Про це сказав голова Верховної Ради Олександр Турчинов в інтерв'ю телеканалу "1+1", пише РБК-Україна.

"Якщо всі мирні ініціативи Президента не будуть підтримані і реалізовані, то, по-моєму, цей закон слід негайно скасувати", - сказав Турчинов.

На запитання журналіста про терміни можливого скасування, голова ВР відповів, що ситуація має прояснитися протягом найближчих тижнів.

Також Турчинов повідомив, що не має наміру підписувати змінену редакцію закону про особливий статус Донбасу.

"Виникла невелика проблема у зв'язку з тим, що був присланий закон, який роздавали народним депутатам, після цього, під час того, як вже почалося обговорення, був варіант нової редакції цього закону, який був присланий на заміну раніше поданому... Я зможу підписати тільки той закон, який роздавали народним депутатам", - заявив спікер.

Він уточнив, що підпише редакцію закону, в якій передбачено, що межі територій, які отримають особливий статус, визначаються парламентом.

Також спікер зазначив, що поки Рада не прийняла рішення про межі територій з особливим статусом, закон, прийнятий 16 вересня, виконуватися не може.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України підтримала законопроект №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". За відповідне рішення проголосували 277 нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram