ГоловнаПолітика

Янукович до втечі планував призначити Тігіпка прем'єром

Депутат навіть під час стрілянини на Майдані сподівався очолити Кабмін

Янукович до втечі планував призначити Тігіпка прем'єром
Фото: Макс Левин

Колишній президент Віктор Янукович до своєї втечі планував призначити депутата Верховної Ради Сергія Тігіпка прем'єром замість Миколи Азарова.

Про це йдеться в статті Соні Кошкіної "Сергій Тігіпко. Придворна "опозиція".

20 лютого, коли було розстріляно кілька десятків людей на Інститутській, у парламенті не вистачало кілька осіб для того, щоб зібрати нову більшість і приймати рішення. Багато хто очікував, що ці голоси дасть група Тігіпка, але цього так і не сталося.

"У бунтівному парламенті Сергій Леонідович матеріалізуватися так і не наважився. Він з'явився тут тільки кілька днів опісля, коли режим уже упав. "З фракції ПР виходити не буду. Ми створимо групу всередині групи", - говорив журналістам щось безглузде. Слухати його було нудко. І дуже соромно за його несміливість. Яка, як з'ясувалося пізніше, мала цілком логічні підстави. 18 лютого Віктор Янукович мав внести в Раду кандидатуру нового прем'єр -міністра. Очікувалося, ним стане або Клюєв, або Арбузов. Насправді Віктор Федорович зупинив свій вибір на Тігіпкові", - йдеться у статті.

Самоусунення Тігіпка було продиктовано корисливими мотивами. "Вечір 20, режим ще не впав, як усе повернеться - невідомо, то навіщо Сергієві Леонідовичу підтримувати бунтівних депутатів, якщо він ще може отримати омріяний портфель? Про (а)моральність його вчинку промовчимо", - йдеться у статті.

Нагадаємо, що Тігіпко очолює список партії "Сильна Україна" на дострокових виборах Ради. Разом з ним іде на вибори Валерій Хорошковський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram