ГоловнаПолітика

РНБО не відомо, що завезла Росія на Донбас як третій гуманітарний конвой

Червоний Хрест відмовився супроводжувати вантаж

РНБО не відомо, що завезла Росія на Донбас як третій гуманітарний конвой
Архив
Фото: EPA/UPG

Українська сторона не має інформації про вміст чергового "гуманітарного конвою", який Росія направила на Донбас. Про це заявив заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Полевий на брифінгу в суботу у Києві.

"Контрольно-пропускний пункт "Изварино" не перебуває під контролем українських прикордонників. Там немає ні наших митників, ні прикордонників. Відповідно, російська сторона, порушуючи норми міжнародного права і суверенітет України, самостійно визначає вміст вантажів, які перетинають кордон України. Нам нічого не відомо про вміст цих вантажів", - сказав він.

При цьому він зазначив, що російська сторона поінформувала про свій намір направити в Україну черговий гуманітарний конвой. "Таке інформування не є погодженням, воно не передбачає процедури огляду, перевірки. І, власне, воно не передбачало участі у цій процедурі представників Червоного Хреста", - пояснив Полевий.

Нагадаємо, сьогодні колона з російською гуманітарною допомогою прибула в Донецьк.

Напередодні повідомлялося, що перші машини третього російського гуманітарного конвою зайшли в зону митного контролю на пункті пропуску "Матвеев Курган".

Як відомо, Міжнародний комітет Червоного Хреста відмовився брати участь у підготовці третього російського гуманітарного конвою для жителів південного сходу України.

Першу гуманітарну колону Росія відправляла на південний схід України наприкінці літа: 22 серпня 280 вантажівок вирушили до Луганська.

Другий гуманітарний конвой з Росії складався з близько 200 КамАЗівАЗ і прибув до Луганської області 13 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram