ГоловнаПолітика

Радник Авакова: справу Бакуліна поновлено завдяки тиску громадськості

Прикордонники вважають, що екс-голова "Нафтогазу" залишається в Україні

Радник Авакова: справу Бакуліна поновлено завдяки тиску громадськості
Фото: nfront.org.ua

Кримінальну справу проти екс-голови правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна було поновлено завдяки тиску громадськості.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

За його словами, рішення відновити розслідування цієї справи було ухвалено, тому що суспільство вимагає відповіді від колишніх високопоставлених чиновників часів Віктора Януковича, оскільки ніхто не вірить у те, що ці люди працювали на своїх посадах за одну зарплату.

Радник міністра також повідомив, що коли справу, в якій фігурував Бакулін, було розпочато, до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі майже 2 млрд грн - суму збитків, завданих "Нафтогазу" за термін його управління компанією.

"Проте за рішенням Апеляційного суду суму збитків було зменшено майже у 200 разів - до суми близько 10 млн грн, після чого Бакулін вийшов під підписку про невиїзд, хоча це справа досить резонансна", - додав Геращенко.

Радник голови МВС також повідомив, з посиланням на дані Державної прикордонної служби, що Бакулін не залишав меж України.

Нагадаємо, Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року. В березні 2014 року чиновника затримали за підозрою у розкраданні коштів у особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу 10 млн грн.

18 вересня стало відомо, що справу Бакуліна закрито, але вже на наступного дня її знову поновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram