ГоловнаПолітика

США виступили проти участі Росії в розслідуванні катастрофи "Боїнга"

Час припинити всі спроби підірвати незалежне розслідування Нідерландів

США виступили проти участі Росії в розслідуванні катастрофи "Боїнга"
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

США повністю довіряють розслідуванню Нідерландами причин падіння авіалайнера "Боїнг-777" Малазійських авіаліній у Донецькій області та не дозволять Росії перешкодити розслідуванню.

Про це заявила постійний представник США при ООН Саманта Павер.

"Зараз час припинити всі спроби підірвати незалежне розслідування Нідерландської ради безпеки. Росія не має репутації країни, яка проводить об'єктивні розслідування", - сказала вона на засіданні Радбезу ООН.

Павер вважає, що якщо Росія має якісь матеріали і докази у справі про катастрофу "Боїнга", то вона повинна надати їх світовій громадськості.

Як повідомляли, 19 вересня в Нью-Йорку пройшло ініційоване РФ засідання Ради Безпеки ООН, присвячене падінню рейсу MH17 на Донбасі.

9 вересня Нідерланди опублікували результати попереднього розслідування, з яких випливає, що малайзійський "Боїнг" збили. При цьому міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав на Україну всю відповідальність за падіння "Боїнга".

Нагадаємо, Боїнг-777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс Амстердам - Куала-Лумпур, збили 17 липня в Донецькій області. На його борту перебували 298 осіб. Усі пасажири і члени екіпажу загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram