ГоловнаПолітика

СБУ і ГПУ не виявили втручань у роботу системи "Рада"

Система "Рада-3" під час голосування за президентські законопроекти працювала штатно

СБУ і ГПУ не виявили втручань у роботу системи "Рада"
Фото: zn.ua

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура не виявили ознак втручання в роботу системи "Рада" на закритому засіданні парламенту 16 вересня. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Перевірку системи ініціював спікер парламенту Олександр Турчинов.

"Робота програмно-технічного комплексу - системи "Рада-3" - під час пленарного засідання Верховної Ради України 16 вересня 2014 р. проходила у штатному режимі, згідно з нормою регламенту Верховної Ради, з відповідним відключенням від інших автоматизованих систем", - сказано в акті перевірки.

Органи перевірки також вказують, що не встановили "фактів несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу системи".

Нагадаємо, 16 вересня парламент у закритому режимі ухвалив два президентські законопроекти - про особливий статус районів Донецької та Луганської областей, а також про амністію для бойовиків, які не скоювали тяжких злочинів.

Під час голосування за законопроекти табло системи "Рада" було вимкнене, і народні депутати не бачили перебігу голосування. Після прийняття законів представники "Свободи" і "Батьківщини" заявили, що голосування могли фальсифікувати. Спікер ВР Олександр Турчинов відкинув можливість втручання в роботу системи, проте звернувся до СБУ і ГПУ з проханням перевірити обладнання парламенту.

У парламенті також зареєстровано проекти постанов про скасування президентських законопроектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram