ГоловнаПолітика

Порошенко задоволений чіткою і практичною розмовою у США

Український президент подякував американцям за "фантастичну підтримку"

Зустрічі Президента України в Держдепартаменті США, Конгресі та Білому домі мали дуже практичний характер і показали твердий намір США розширити допомогу Україні у скрутний для неї час.

Про це заявив Петро Порошенко після зустрічі з президентом США Бараком Обамою, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні я можу констатувати, що додатково до 240 млн доларів, які вже надійшли від США на підтримку України, додатково до 1 мрд доларів фінансових гарантій, які були продемонстровані цього року, ми дійсно зараз вели дуже чітку практичну розмову - від нашої співпраці стосовно додаткових фінансових гарантій до продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом", - зазначив Президент.

Порошенко зазначив, що весь час перебування у Вашингтоні "відчував фантастичну підтримку" уряду, парламенту й американського народу.

"Складно краще передати ті почуття, які зараз має американський народ до України, ніж це було в Конгресі. Абсолютно така сама атмосфера, як і в Конгресі, була зараз у Білому домі", - наголосив Президент України.

Як повідомляли, уряд США пообіцяв виділити Україні фінансову підтримку на суму 53 млн дол. для гуманітарної допомоги громадянам, а також підтримку українській армії та прикордонникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram