ГоловнаПолітика

ЄС стурбований залякуваннями і допитами кримських татар у Криму

Це непоодинокі випадки, які відображають тривожну ситуацію з дотриманням прав людини

ЄС стурбований залякуваннями і допитами кримських татар у Криму
Фото: Макс Левин

Європейський Союз занепокоєний залякуваннями і допитами кримських татар в анексованому Росією Криму.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.

"Ми стурбовані залякуваннями кримських татар у Криму, включаючи випадки нападів на головний офіс Меджлісу, обшуки і допити активістів організації, а також залякуваннями журналістів, які висвітлюють ці події", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у службі стурбовані повідомленням про рішення суду з вимогою звільнити приміщення, які займає Меджліс.

У повідомленні наголошується, що це непоодинокі випадки, які відображають тривожну ситуацію з дотриманням прав людини на кримському півострові. Також, відповідно до звітів ОБСЄ та ООН, викликає серйозну стурбованість складне становище груп національних меншин у Криму.

ЄС закликає до поваги всіх фундаментальні прав і свобод у Криму і знову підкреслює, що ніколи не визнає незаконної анексії Криму Росією.

17 вересня судові пристави зачитали постанову про те, що "Фонд "Крим", на балансі якого перебуває Меджліс, і низка кримськотатарських організацій повинні протягом доби звільнити приміщення у центрі Сімферополя.

Цьому передував обшук 16 вересня у приміщенні Меджлісу, після якого було вилучено протоколи деяких засідань Меджлісу, кілька релігійних книг, комп'ютерну техніку, а також особисті речі нардепа України Мустафи Джемілєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram