ГоловнаСвіт

Панама очолила рейтинг найщасливіших країн у світі

Серед регіонів найвищий індекс добробуту показала Латинська Америка

Панама очолила рейтинг найщасливіших країн у світі
Панама
Фото: Панама, фестиваль

Панама очолила рейтинг найщасливіших країн.

Про це повідомляється в так званому глобальному індексі добробуту, опублікованому компанією Gallup-Healthways у вівторок, 16 вересня.

http://blog.healthways.com/2014/09/country-well-being-varies-greatly-worldwide/

Крім Панами в першу десятку рейтингу увійшли Коста-Ріка, Данія, Австрія, Бразилія, Ель-Сальвадор, Уругвай, Швеція, Канада та Гватемала.

Найнещаснішими виявилися Сирія, Афганістан, Гаїті, Демократична Республіка Конго, Чад, Мадагаскар, Уганда, Бенін, Хорватія і Грузія.

Глобальний індекс добробуту оцінює країни за такими показниками, як: фінансовий добробут громадян, їх почуття соціальної захищеності, стосунки з близькими, усвідомлення сенсу життя, фізичне здоров'я.

Фахівці зазначають, що в списку нещасних країн часто опиняються держави, втягнуті у збройні конфлікти. Однак, зазначають вони, на рівень щастя іноді впливають особливості менталітету. Так, у регіонах найвищий індекс добробуту показала Латинська Америка. Автори припустили, що на це вплинув оптимістичний національний характер. Для порівняння, в Північній Америці США зайняли лише 14 місце в рейтингу благополучних держав. У Канаді лише кожен третій житель повідомив про задоволеність життям за трьома показниками з п'яти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram