ГоловнаПолітика

Україна витратила на АТО 63 млрд грн

Геращенко звинуватила силовиків у поганому оснащенні армії

Україна витратила на АТО 63 млрд грн
Фото: president.gov.ua

Фінансування армії і силових структур, залучених до проведення антитерористичної операції на Донбасі, цього року коштуватиме 63 млрд грн.

Таку суму озвучила нардеп Ірина Геращенко, яка очолює слідчу комісію парламенту з перевірки використання коштів, виділених з держбюджету і перерахованих українцями на армію, пише "Укрінформ".

"Всього у 2014 році на потреби всіх силових структур та інших державних органів влади, залучених до проведення АТО, з державного бюджету виділено: із загального фонду - 40 млрд 451 млн грн, з резервного - 18 млрд 287 млн грн, зі спеціального фонду - 4 млрд 999 млн грн", - сказала Геращенко. Крім того, ще 155 млн грн перерахували на армію благодійники. Вона додала, що Міноборони наразі використало менше, ніж 70% від отриманих коштів.

"Незважаючи на те, що Міністерство оборони України та інші силові структури вчасно і в достатньому обсязі отримали фінансові ресурси, необхідні для матеріально-технічного забезпечення своїх потреб, військові досі стикаються з дефіцитом засобів індивідуального захисту, необхідної техніки і озброєння та іншого, значна частину коштів далі на балансі міністерств", - йдеться в звіті комісії, озвученому Геращенко.

Нагадаємо, що учасниками АТО визнають близько 50 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram