ГоловнаПолітика

Єврокомісія пропонує провести переговори щодо газу 27 вересня, - Продан

Росія наразі не погодилася

Єврокомісія пропонує провести переговори щодо газу 27 вересня, - Продан
Архив
Фото: www.dyvys.in

Європейська комісія запропонувала провести 27 вересня енергетичні консультації щодо газу за участю української, європейської і російської сторін. Про це заявляє міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Єврокомісія запропонувала дату - 27 вересня. Однак російська сторона, наскільки мені на цей момент відомо, не погодилася", - сказав Продан, відповідаючи на питання про дату проведення таких консультацій.

Як зазначив міністр, українську сторону задовольнить "будь-яке число, крім понеділка-вівторка 22-23 вересня, оскільки у ці дні відбувається нарада Ради міністрів країн Європейського енергетичного співтовариства, на якій Україна головує".

"Місце проведення буде визначено додатково в результаті наших тристоронніх консультацій. Поки в мене немає інформації про місце зустрічі, оскільки ще не узгоджено дату. Якщо буде узгоджено дату, місце буде знайти просто, це, швидше за все, буде одна з європейських країн", - резюмував Продан.

Нагадаємо, спочатку ці переговори призначили на 6 вересня, про що домовилися президенти України і Росії на мінській зустрічі. Але того дня вони так і не відбулися, а опісля їх постійно переносили.

16 вересня голова Міненерго Росії Олександр Новак заявив, що зустріч стосовно газу відбудеться в понеділок, 22 вересня.З 16 червня "Газпром" припинив постачати газ в Україну і заявив про подачу позову проти "Нафтогазу" до Стокгольмського арбітражу з вимогою стягнути 4,5 млрд доларів. У відповідь НАК подав позов з вимогою "встановлення справедливої і ринкової ціни на газ".

Протягом останніх кількох днів Росія також почала скорочувати газові поставки в країни Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram