ГоловнаПолітика

Порошенко є лідером за довірою населення, - соцопитування

У рейтингу довіри Тимошенко поступається Семенченку і Садовому

Порошенко є лідером за довірою населення, - соцопитування
Фото: narianmar.bezformata.ru

За підсумками 100 днів президентства Петра Порошенка глава держави залишається лідером довіри серед українців. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром соціальних досліджень СОЦИС.

Повністю або частково президенту довіряють 62,9% виборців. На другому місці за рівнем довіри - прем'єр-міністр Арсеній Яценюк (53,9%), на третьому - Анатолій Гриценко (48,8%). Також високі показники довіри до Віталія Кличка (44%), 32,7% опитаних довіряють Олегу Тягнибоку, 32,2% - Олександру Турчинову.

Мер Львова Андрій Садовий викликає повну або часткову довіру у 32,2% опитаних, 31% набрав комбат батальйону "Донбас" Семен Семенченко. Рейтинг довіри Юлії Тимошенко, за даними дослідження, 23,2%.

Опитування проводилося до ухвалення президентських законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків.

Українців також запитали про основні очікування від президента. За підсумками опитування визначилися 5 основних задач для глави держави:

  • вирішення проблеми Донбасу мирним шляхом (49%);
  • забезпечення територіальної цілісності країни (38,5%);
  • підвищення зарплат і пенсій (36,6%);
  • стримування зростання цін (33,7%);
  • скорочення безробіття (33%).

Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Всього опитано 2800 осіб з усіх регіонів України, окрім окупованого Криму і територій Донбасу, де проводяться бойові дії.

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні пройдуть дострокові вибори до Верховної Ради України. За даними різних соціологічних досліджень, до парламенту можуть пройти від 3 до 6 політичних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram