ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявляє, що не голосувала за закони про особливий статус Донбасу

Депутати демонстративно вийняли картки для голосування

"Батьківщина" заявляє, що не голосувала за закони про особливий статус Донбасу
Фото: Макс Левин

Фракція партії ВО "Батьківщина" не голосувала у Верховній Раді за проведення 16 вересня закритого засідання Верховної Ради і за закони Президента України Петра Порошенка.

Про це йдеться в заяві ВО "Батьківщина", опублікованій прес-службою партії.

"Підкреслюємо, що після переходу ряду депутатів парламентської фракції "Батьківщина" у "Народний фронт" Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова і Блоку Петра Порошенка - всю відповідальність за їх голосування у сесійній залі несуть відповідні політичні сили та їхні лідери", - наголошується в документі.

У партії додали, що депутати "Батьківщини" демонстративно вийняли картки для голосування і не могли брати участь у голосуванні при розгляді згаданих законів.

Як відомо, 16 вересня депутати проголосували закони "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і "Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей".

Зазвичай голосування в Раді відбувається так: вмикають систему "Рада", і на табло різнокольоровими квадратиками висвічуються місця, де спрацювали депутатські картки - "за", "проти", "утримався". Після цього система видає підсумковий результат і конкретизацію за фракціями - яка скільки голосів дала.

Однак цього разу система "Рада" показала тільки фінальні цифри - 277 за особливий статус територій і 287 за амністію.

Нагадаємо, депутати стверджують, що закрите голосування в Раді щодо Донбасу було сфальсифіковано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram