ГоловнаПолітика

Терористи концентрують сили біля Лисичанська, Дебальцевого та Волновахи

У РНБО обіцяють не допустити повторення "Іловайська котла"

Терористи концентрують сили біля Лисичанська, Дебальцевого та Волновахи
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Рада національної безпеки і оборони фіксує концентрацію бойовиків під Лисичанськом (Луганська область), Дебальцевим та Волновахою (Донецька область). Про це йдеться у черговому зведенні РНБО.

Також в Радбезі відзначають нарощування бронетехніки терористів в Зугресі (Донецька область). Повідомляється, що бойовики обстрілюють місто, видаючи це за дії Нацгвардії України.

Спікер РНБО Андрій Лисенко заявив, що українські Збройні сили не допустять повторення ситуації, яка склалася під Іловайськом.

"Ті, хто перебуває на позиціях, у них є можливість відходу. Цей коридор обов'язково тримається під контролем українських військових, тому повторення Іловайська вже не допустять", - сказав Лисенко.

Лисенко також підкреслив, що українські військові дотримуються режиму припинення вогню, на відміну від незаконних збройних формувань на Донбасі, і що українські війська залишаються на своїх закріплених позиціях і нікуди не відступають.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада України на закритому засіданні проголосувала за надання окупованим територіям на Донбасі особливого статусу строком на три роки. Після засідання народні депутати заявили, що голосування сфальсифіковано, оскільки табло системи "Рада" не відображало хід голосування, а тільки показало остаточну кількість голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram