ГоловнаПолітика

Рада затвердила курс України на членство в ЄС

Парламент визнав євроінтеграцію безальтернативною

Рада затвердила курс України на членство в ЄС
Фото: Макс Левин

Народні депутати підтримали проект постанови №5076 "Про заяву Верховної Ради України "Про європейський вибір України". За відповідне рішення проголосували 289 нардепів з 226 необхідних, інформує "РБК-Україна".

"Верховна Рада України як єдиний орган законодавчої влади, який втілює волю своїх виборців, заявляє, що, ратифікувавши Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом, Україна як європейська держава, яка поділяє спільні цінності демократії і верховенства права, підкреслює свій суверенний вибір на користь майбутнього членства в Європейському союзі згідно зі статтею 49 договору про Європейський союз", - йдеться в документі.

У зв'язку з цим українські парламентарі значають, що ратифікована Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом розглядається Україною як інструмент всебічної підготовки для досягнення цієї мети.

"Вибір України щодо європейського майбутнього рішучий і остаточний. І ніхто не змусить нашу країну змінити вектор руху цим шляхом", - йдеться в документі.

У заяві наголошується, що угода про асоціацію між Україною та ЄС - це перший вагомий крок, який обумовлює подальше всебічне реформування країни за європейськими стандартам і цінностям.

"Ми розуміємо, що це буде важкий шлях, але ми не бачимо альтернативи для нашої країни", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада і Європейський парламент ратифікували Угоду про асоціацію з Україною.

Україна та ЄС підписали Угоду про асоціацію наприкінці червня цього року. Переговори про це тривали близько восьми років - відтоді, як 22 січня 2006 року Радмін закордонних справ ЄС доручила Єврокомісії почати переговори з Україною про нову угоду, яка б замінила договір про партнерство між сторонами від 16 червня 1994 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram