ГоловнаПолітика

У "ЛНР" схвалили законопроект Порошенка про особливий статус Донбасу

Сепаратисти вважають, що з'явився перший шанс мирного врегулювання ситуації

У "ЛНР" схвалили законопроект Порошенка про особливий статус Донбасу
Игорь Плотницкий

Питання до законопроекту про статус Донбасу ще залишаються, але з'явився перший шанс на врегулювання. Про це повідомив так званий "голова Луганської народної республіки" Ігор Плотницький, повідомляє РИА Новости.

"Закон про особливий статус Донбасу в основному відповідає нашим переговорним позиціям, озвученим 1 вересня. Тому хоча ще багато не зрозуміло, можна сказати, що в мирного врегулювання з'явився перший шанс", - сказав Плотницький.

Нагадаємо, "влада" самопроголошеної Донецької народної республіки не вважає актуальним для себе проект запропонованого президентом України Петром Порошенком закону про особливий статус окремих районів Донбасу.

Як відомо, згідно із законопроектом Порошенка, особливий порядок місцевого самоврядування в зоні антитерористичної операції вводиться терміном на три роки. При цьому держава гарантує, що "учасники подій на території Донецької та Луганської областей" не будуть притягуватися до кримінальної або адміністративної відповідальності, їх не будуть дискримінувати. Крім того, місцевому населенню надається гарантія використання російської й іншої мови в громадському та приватному житті, її вивчення та підтримка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram