ГоловнаПолітика

Росія перекидає військову техніку і найманців у район Лисичанська, Дебальцевого та Волновахи, - Тимчук

Триває й обстріл українських військових

Росія перекидає військову техніку і найманців у район Лисичанська, Дебальцевого та Волновахи, - Тимчук
Архив
Фото: EPA/UPG

Російсько-терористичні війська продовжують активні дії в зоні АТО, нарощуючи інтенсивність обстрілів позицій українських військ і активізуючи діяльність своїх диверсійно-розвідувальних груп. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Концентрацію військ противника зауважено в районі н.п. Лисичанськ і Дебальцеве, куди перекидаються озброєння, військова техніка і жива сила у складі терористичних угруповань і російських військ. Спостерігається перекидання російських підрозділів на напрям н.п. Волноваха", - написав він.

Окрім того, за словами Тимчука, постійно обстрілюють позиції українських військ у районі н.п. Щастя.

"Украй напружена ситуація зберігається в Донецьку, де позиції українських військ на території аеропорту обстрілюють практично безперервно. Минулої доби зафіксовано понад 10 тривалих обстрілів з мінометів, ствольної артилерії і РСЗВ БМ-21 "Град". Обстріли ведуть із безлічі позицій, і стаціонарних (база «Нової Пошти», терикон шахти «Путилівська» («Бутівка-Донецька»), Шахтарська площа, с. Грабарі та ін.), і з мобільних вогневих точок у вигляді мінометів, встановлених на автомобілі", - повідомив Тимчук.

"Одночасно російсько-терористичні війська обстрілюють цивільні об'єкти, зокрема житлові будинки. Найкритичніша ситуація з обстрілом будинків мирних жителів у н.п. Донецьк, Щастя, Лисичанськ", - додав він.

У кількох населених пунктах у Донецькій і Луганській областях, за словами Тимчука, відзначають створення військових комендатур військ РФ.

"У н.п. Ровеньки і Свердловськ представники комендатур разом із загонами місцевих терористів розшукують і затримують "дезертирів", відправляють їх на "передову", а також припиняють спроби мародерства. Зауважено випадки розстрілів за мародерство. Відзначається активність диверсійно-розвідувальних груп противника на північ від н.п. Маріуполь", - написав він.

Нагадаємо, напередодні Дмитро Тимчук повідомляв, що російсько-терористичні війська судомно намагаються витиснути українські частини і підрозділи із займаних позицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram