ГоловнаПолітика

ЦВК відмовила у реєстрації ініціативній групі з проведення референдуму про вступ до НАТО

ЦВК відмовила у реєстрації ініціативній групі з проведення референдуму про вступ до НАТО
Фото: gazetavv.com

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації ініціативній групі, створеній на зборах громадян 5 вересня з ініціативи партії ВО "Батьківщина", яка мала намір організувати проведення всеукраїнського референдуму про вступ до НАТО 26 жовтня.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК.

Таке рішення ухвалили у зв'язку із забороною комісії Окружним адміністративним судом Києва (рішення від 4 вересня за позовом партії "Союз" до "Батьківщини" і ЦВК) направляти свого представника на збори громадян 5 вересня.

Член ЦВК Олег Діденко повідомив, що ЦВК поінформував "Батьківщину" про те, що не направлятиме свого представника на відповідні збори і не відправив його.

Таким чином, на думку Центрвиборчкому, під час створення ініціативної групи 5 вересня було порушено передбачений статтею №30 закону "Про всеукраїнський референдум" порядок.

На засіданні була лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Раніше "Батьківщина" просила ЦВК зареєструвати ініціативну групу з проведення референдуму про вступ України в НАТО одночасно з позачерговими виборами до Верховної Ради 26 жовтня.

На референдум за народною ініціативою пропонувалося винести питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) як системі колективної безпеки?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram