ГоловнаПолітика

Надія Савченко очолила список "Батьківщини" (оновлено)

Тимошенко поступилася першим місцем заарештованій у Росії льотчиці

Надія Савченко очолила список "Батьківщини" (оновлено)

Льотчиця Надія Савченко, яка перебуває під вартою в Росії, очолила список партії "Батьківщина" на дострокових виборах до Верховної Ради.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

На з'їзді партії зі сцени виступила рідна сестра Надії Савченко Віра. Вона зачитала лист Надії. Наводимо його повний текст:

"Спасибі, українці!

Найважче для людини - це вибір... Мені самій ніколи не вистачило б сил зробити цей вибір самостійно. Спасибі, що полегшили мій тягар.

Я почула думку 6000 українців. Звичайно, це не вся Україна. Усю почую вже на виборах.

Я не буду розпорошуватися і слізно обіцяти... Правда в тому, що не знаю, як і що робити. Але не святі горщики ліплять. Будемо відновлювати і посилювати Україну разом. Я не злякаюся цієї роботи, це я вам обіцяю.

На вибори я піду разом з партією "Батьківщина", і не питайте, чому саме так! Не місце красить людину, а людина місце. Спробуємо разом прикрасити нашу Батьківщину - Україну. Спасибі, Надія".

Лідер партії Юлія Тимошенко - друга, третім номером у списку йде депутат Київради Ігор Луценко.

Також у десятку увійшли лідер фракції в Раді Сергій Соболєв, 26-річна юристка Олена Шкрум, один з керівників Асоціації сільських і селищних голів Вадим Івченко, заступник голови фракції в Раді Григорій Немиря, лідер "Батьківщини молодої" Іван Крулько, економіст Олексій Рябчин, політичний аналітик Ігор Жданов.

Нагадаємо, що наприкінці літа від партії "Батьківщина" відкололася велика частина її членів на чолі з Арсенієм Яценюком і Олександром Турчиновим. Вони йдуть на вибори від партії "Народний фронт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram