ГоловнаПолітика

Санкції проти Росії можуть бути жорсткішими, - Мінфін США

Якщо Росія намагатиметься врегулювати конфлікт, то санкції можуть призупинити

Санкції проти Росії можуть бути жорсткішими, - Мінфін США

Сполучені Штати можуть переглянути список і ступінь запроваджених санкцій проти Росії як у бік послаблення, так і нарощування - залежно від її дій щодо України.

Про це йдеться у заяві міністра фінансів США Джейкоба Лью, оприлюдненій у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Дуже важливо, щоб Росія співпрацювала з Україною та іншими міжнародними партнерами в пошуку довгострокового врегулювання конфлікту. Якщо Росія буде робити так, ці нові санкції можуть призупинити. Зате якщо Росія далі порушуватиме міжнародне право, витрати будуть зростати", - зазначив глава мінфіну.

Лью підкреслив, що запроваджені США розширені обмеження проти російської економіки спрямовані таким чином, щоб у міру можливості запобігти негативному впливу на глобальний фінансовий ринок і світову економіку.

Як повідомлялося, 12 вересня Міністерство фінансів США оголосило про розширення санкцій проти енергетичного, фінансового та оборонного секторів російської економіки. Під обмежувальні заходи потрапили "Сбербанк", "Роснефть", "Газпром", "Лукойл" та інші.

У п'ятницю також набрали чинності нові санкції ЄС проти Росії. Вони вдарили по головних оборонних та енергетичним компаніях Росії. Йдеться про ОПК "Оборонпром", "Объединенная авиационная корпорация", "Уралвагонзавод", "Роснефть", "Газпромнефть", "Транснефть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram