ГоловнаПолітика

Україна просить Інтерпол оголосити Жириновського в розшук

На черзі - Зюганов, Миронов, Шойгу і Малофєєв

Україна просить Інтерпол оголосити Жириновського в розшук
Фото: EPA/UPG

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що матеріали кримінального провадження проти депутата Держдуми РФ Володимира Жириновського за пособництво тероризму передано в Інтерпол.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу БТБ, інформує прес-служба каналу.

"Щодо кожної такої особи збираються далі матеріали. Жириновського оголошено в розшук в Україні, документи передано в Інтерпол. Далі Інтерпол ухвалить рішення, на підставі оцінки цієї справи. Інтерпол має правило: якщо вони вважають, що справу політично вмотивовано, то вони не оголошують таку людину в розшук", - зазначив він і додав, що, наприклад, зараз триває перевірка Інтерполом справи Віктора Януковича, і, мабуть, вона затягується через тиск Росії.

Також Геращенко повідомив, що правоохоронні органи України порушили кримінальні справи проти близько 4 тис. терористів, що діють на Сході України - як українських громадян, так і громадян РФ.

"Уже близько 500 цих громадян оголошено в розшук - їх можна затримувати відразу при виявленні. Щодо решти така робота теж проводиться", - сказав він.

Нагадаємо, раніше МВС України порушило кримінальні провадження проти голів трьох фракцій Держдуми РФ - Геннадія Зюганова, Володимира Жириновського та Сергія Міронова за статтею 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Крім того, за цією ж статтею порушено кримінальні провадження проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу і російського олігарха Костянтина Малофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram