ГоловнаПолітика

Росія не має морального права говорити про міжнародне право, - Керрі

З ідеї Росії можна було б посміятися, якби те, що відбувається в Україні, не було б таким серйозним

Росія не має морального права говорити про міжнародне право, - Керрі
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Росія на тлі анексії Криму і своєї агресії проти України просто не має морального права на міжнародному рівні просувати власні уявлення про міжнародне право.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі, коментуючи заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова у зв'язку з намірами США боротися проти терористичної ІДІЛ на Близькому Сході, повідомляє Укрінформ.

"Якби те, що відбувається в Україні, не було б таким серйозним, можна було б навіть посміятися з ідеї Росії порушити питання (про дотримання США - ред.) міжнародного права чи будь-яке інше питання в ООН. І я дійсно дуже здивований, що Росія може наважитися відстоювати якесь своє уявлення про міжнародне право після того, що сталося в Криму та Східній Україні", - зазначив Керрі.

Як повідомляли, президент США Барак Обама оприлюднив стратегію США з "ослаблення та знищення" Ісламської держави Іраку і Леванту (ІДІЛ), що загрожує регіональній та глобальній безпеці.

Одразу після цього Сергій Лавров заявив про свою "підозру", що американці так хочуть ослабити режим сирійського лідера Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram