ГоловнаПолітика

На Донбасі проголосують менш ніж 40% виборців, - "Опора"

Аналітики реально оцінили можливість проведення виборів у зоні АТО

На Донбасі проголосують менш ніж 40% виборців, - "Опора"

Громадянська мережа "Опора" вважає, що позачергові вибори депутатів Верховної Ради можуть відбутися тільки в 9 із 32 округів Донецької та Луганської областей. Про це на прес-конференції повідомив аналітик "Опори" Олександр Клюжев.

"Станом на 9-10 вересня, зважаючи на військово-політичну й адміністративну ситуацію в Донецькій і Луганській областях.., за нашими оцінками, у 8 з 21 округу Донецької області вибори зараз можуть бути проведені в усіх населених пунктах і на всіх дільницях", - сказав він.

За його словами, в цих округах зареєстровано 38% виборців. Ще в трьох округах можливе проведення виборів в окремих населених пунктах. У 10 округах немає жодної змоги провести вибори. На зайнятих терористами територіях проживає близько 47% виборців.

У Луганській області ситуація ще складніша: вибори тут можливі тільки в одному з 11 округів, тобто для 9% виборців. У 5 округах вибори можуть провести на деяких дільницях, а ще в 5 округах заледве чи зможуть відбутися.

В округах, де проведення виборів є малоймовірним, зареєстровано майже 47% виборців Луганської області.

Також, за словами Клюжева, ускладнено повноцінну організацію роботи окружних виборчих комісій, які не повністю дотримуються законодавчих процедур.

Нагадаємо, дострокові парламентські вибори пройдуть 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram