ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Меркель припинення вогню в зоні АТО

Президент України наголосив на важливості моніторингу режиму припинення вогню з боку ОБСЄ

Порошенко обговорив з Меркель припинення вогню в зоні АТО
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко заявив, що виведення російських військ з території України і закриття українсько-російського кордону для бойовиків і озброєння дозволить констатувати прогрес у деескалації і початок мирного врегулювання.

Про це президент сказав у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба голови Української держави.

Згідно з інформацією, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі в умовах режиму припинення вогню, згідно з мінськими домовленостями 5 вересня.

Президент України наголосив на важливості належного моніторингу та верифікації режиму припинення вогню з боку ОБСЄ, а також на необхідності звільнити заручників, включно з тими, яких незаконно утримують у РФ.

Петро Порошенко й Ангела Меркель скоординували подальші дії з європейської інтеграції України, зокрема імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомляли, 10 вересня Петро Порошенко заявив, що за даними української розвідки, 70% російських військ виведено за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram