ГоловнаПолітика

У визволених районах Донецької області зібралися тільки 5 окружкомів

Даних про окуповану територію у Комітету виборців немає

У визволених районах Донецької області зібралися тільки 5 окружкомів
Фото: Виталий Головин

Окружні виборчі комісії в Донецькій області не розпочали роботу з підготовки до виборів. На звільнених від бойовиків територіях тільки п'ять окружних виборчих комісій змогли провести свої засідання, та й на них не вдалося зібрати кворум.

Як повідомляє "Остров" з посиланням на Комітет виборців України, із 7 ОВК дві не змогли навіть зібратися для засідання. Інші п'ять провели засідання, члени комісій склали присягу, але кворуму не було.

Окружні виборчі комісії з виборів народних депутатів України на позачергових парламентських виборах створили 5 вересня. Згідно з українським законодавством, перше засідання виборчої комісії мають скликати не пізніше, ніж "на третій день після її створення". Таким чином, засідання ОВК мали відбутися 8 вересня.

Загалом в області 22 окружні виборчі комісії.

Даних про роботу комісій в окупованих округах Комітет виборців наразі не має. "Можливо, вони збиралися підпільно, як це було на президентських виборах. Це окуповані території і ми не можемо ризикувати своїми спостерігачами. Очевидно, що робота там не ведеться фактично", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори призначено на 26 жовтня. Партії мають подати списки кандидатів до 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram