ГоловнаПолітика

Армія використовує перемир'я, щоб зміцнити позиції, - Гелетей

Міністр припускає, що режим припинення вогню порушать бойовики

Армія використовує перемир'я, щоб зміцнити позиції, - Гелетей
Валерий Гелетей

Міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що військові використовують режим припинення вогню, щоб перегрупуватися й укріпитися.

"Це політичне рішення про перемир'я. Ми, як військові, керується правилом "Хочеш миру - готуйся до війни". Для нас цей період - можливість для посилення в усіх напрямках: від матеріально-технічного до інженерних споруд, які будуються, посилення людського ресурсу. Для нас перемир'я - це підготовка до можливих процесів, які можуть відбутися в результаті порушення перемир'я", - сказав він журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи не виключає Міноборони можливість зупинки режиму припинення вогню, Гелетей сказав: "У будь-якому разі ми не маємо права не виключати такий сценарій. Тобто ми готуємося, і для нас цей режим перемир'я - можливість для того, щоб готуватися до захисту наших позицій на території Луганської та Донецької областей".

Він також спростував заяви бойовиків про більш ніж дві тисячі українських військовополонених. "Ні-ні, такого, звичайно ж, немає. Ми ведемо переговори з Генштабом РФ (про звільнення заручників). І далеко не ЛНР вирішує питання, які бере на себе", - сказав Гелетей.

Нагадаємо, режим припинення вогню діє з 18:00 п'ятниці, проте відтоді, за даними РНБО, позиції українських військових обстрілювали близько 100 разів, що спричинило загибель 4 українських військовослужбовців і поранення ще 29.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram