ГоловнаПолітика

Порошенко припускає будівництво "лінії Маннергейма" на сході (оновлено)

Юрій Луценко раніше заявляв, що Україна відгородиться від бойовиків

Порошенко припускає будівництво "лінії Маннергейма" на сході (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко допускає створення незабаром особливого режиму перебування громадян у зонах, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції.

"Я не виключаю, що найближчим часом доведеться створити особливий режим перебування громадян у зонах, що прилягають до зони АТО", - сказав президент, виступаючи на розширеному засіданні Кабінету Міністрів у середу.

Президент також наголосив на необхідності максимального зміцнення державного кордону та лінії безпосереднього протистояння з бойовиками.

"Якщо без лінії Маннергейма не обійтися, то необхідно споруджувати й такі фортифікації, тільки потужніші, з урахуванням досвіду попередників", - зазначив Президент.

Він додав, що ці укріплення слід будувати на надсучасній базі.

"Не фортифікаційні споруди зразка 1941-42 років, а те, чого сьогодні вимагає сучасна оборонна наука. Глибоко ешелонована оборона з танковими позиціями, з механізмами захисту від систем залпового вогню, із сучасними комунікаціями, із чіткою взаємодією з усіма підрозділами, які залучено до антитерористичної операції, зі спеціальною зоною, що дозволяє ефективно використовувати зброю", - наголосив Порошенко.

Напередодні глава президентської партії Юрій Луценко заявив, що підконтрольні бойовикам території Луганської та Донецької областей будуть ізольовані інженерними спорудами від решти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram