ГоловнаПолітика

Німеччина вимагає від Росії вивести з України своїх солдатів

Штайнмаєр стежитиме за виконанням цієї вимоги

Німеччина вимагає від Росії вивести з України своїх солдатів
Фото: espreso.tv

Росія повинна зробити свій внесок у реалізацію угоди про припинення вогню на сході України, вважає глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

У своїй заяві, зробленій у Берліні у вівторок, 9 вересня, він наголосив, що для цього необхідна наявність домовленостей між Києвом і Москвою про те, "що всіх російських бійців й озброєння, що знаходяться на українській території, слід вивести".

Міністр наголосив, що міжнародна спільнота уважно стежитиме за виконанням цієї вимоги, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters. Водночас Штайнмаєр висловив надію на те, що Росія всерйоз зацікавлена в розв'язанні української кризи і не використовує ситуацію, що склалася, на шкоду Україні.

Разом зі своїм японським колегою Фуміо Кісідою Штайнмаєр звернувся до всіх учасників конфлікту в Україні із закликом дотримуватися режиму припинення вогню. Після зустрічі в Берліні, що відбулася 9 вересня, голови МЗС Японії та Німеччини висловили стурбованість у зв'язку з повідомленнями про порушення цієї домовленості.

Нагадаємо, один з пунктів підписаного, зокрема і Росією, мінського протоколу містить зобов'язання "вивести незаконні збройні формування, військову техніку, а також бойовиків і найманців із території України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram