ГоловнаПолітика

У штабі АТО повідомили про три обстріли українських військових за день

Про обстріл 25-ї бригади в Нижній Кринці у прес-центрі не згадують

 У штабі АТО повідомили про три обстріли українських військових за день

Прес-центр антитерористичної організації повідомив, що загалом день у зоні АТО минув спокійно, проте було зафіксовано три обстріли українських військових.

Про це йдеться у повідомленні про зміни в оперативній обстановці за станом на вечір 9 вересня.

"Загалом день минув спокійно. Зафіксовано всього три обстріли, які здійснили терористи по позиціях сил АТО. Зокрема, з танків було обстріляно відкриті вогневі позиції наших піхотинців неподалік населеного пункту Авдіївка та блокпост поблизу населеного пункту Шуми. Із застосуванням артилерії було обстріляно блокпост сил АТО поблизу населеного пункту Верхнє Торецьке", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що Збройні Сили України продовжують дотримуватися угоди про припинення вогню, незважаючи на провокації з боку терористів.

Нагадаємо, як повідомив LB.ua артилерист 25-ї бригади, зараз терористи вдруге за день обстрілюють військових, які розташовуються у селищі Нижня Кринка біля Макіївки.

При цьому у Раді національної безпеки і оборони повідомили, що вівторок став "першим відносно спокійним днем на Сході України" і що "сторони в цілому дотримуються режиму припинення вогню".

Режим припинення вогню діє з 18:00 п'ятниці, проте з того часу, за даними РНБО, позиції українських військових 89 разів обстрілювали, що призвело до загибелі 4 українських військовослужбовців і поранення 29.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram