ГоловнаПолітика

Мерія Харкова розпорядилася познімати прапори України в місті

Міліція вирішила повернути прапори на свої місця

Мерія Харкова розпорядилася познімати прапори України в місті
Фото: kh.vgorode.ua

Влада Харкова вирішила, що державні прапори України на вулицях міста "висітимуть у спеціально відведених для цього місцях".

Про це повідомляє прес-служба міськради з посиланням на заступника мера Харкова з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігоря Терехова.

Він зазначив, що ці місця визначить міська влада.

"Ті прапори, що вивісили до Дня Державного прапора, акуратно знімають на прохання КП "Міськсвітло", оскільки їх розмістили на об'єктах цього підприємства, а з технічних причин вони не мають там знаходитися", - йдеться в повідомленні.

Раніше проукраїнські активісти підняли хвилю обурення в соцмережах, заявивши, що влада Харкова знімає українську символіку на вулицях міста.

На ситуацію відреагувало МВС, глава якого Арсен Аваков перебуває у неприязних стосунках з мером Харкова Геннадієм Кернесом.

Так, на сайті міністерства оприлюднено заяву начальника Головного управління МВС України в Харківській області Анатолія Дмитрієва.

"Я прийняв рішення про недопущення зняття державних прапорів України. Вважаю, що таке рішення міської влади має ознаки неповаги до державних символів України і, відповідно, цей факт отримає з боку правоохоронних органів правову оцінку. Як і мотиви, які спонукали місцеву владу прийняти рішення про усунення прапорів у ситуації військової агресії з боку іноземної держави і терористичних проявів в сусідніх регіонах України", - зазначив він.

"Як справжній патріот, я ухвалив рішення про те, що всі прапори мусять повернути на відповідні місця і цим завданням займаються зараз мої підлеглі", - додав Дмитрієв.

Він також повідомив, що про цю подію поінформував Авакова, і той вимагає до кінця дня відновити всю державну символіку на вулицях міста та провести перевірку цього інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram