ГоловнаПолітика

Бійців батальйону "Черкаси" відправляють на передову без бронетехніки

Бійці просять про забезпечення технікою

Бійців батальйону "Черкаси" відправляють на передову без бронетехніки
Бойцы батальона "Черкассы"
Фото: avtomaidancherkassy.com.ua

Близько сотні бійців стрілецької роти 14 батальйону територіальної оборони "Черкаси" без нормальної бронетехніки відправляють на першу лінію оборони неподалік від Донецька. Про це LB.ua заявив заступник командира стрілецької роти Володимир Мельник.

"Зараз ми стоїмо у Волновасі. Сьогодні вранці прийшов наказ, що ми повинні встати перед 72 бригадою, в першу лінію оборони. У нас немає нормальної бронетехніки, ані вогневої підтримки... Ми готові йти в бій, але з нормальним озброєнням. Підрозділ апріорі не може виконати таке завдання", - заявив він.

"Я як командир не поведу своїх хлопців на бійню. Я офіцер, повинен виконувати наказ, отже, піду один..." - додав він. На його думку, Україні нема чого втрачати людей, які ще можуть принести користь країні.

"У нашій країні на складах є все. То чому ми далі їздимо на старих БТРах, які 30 років стояли в колгоспах чи ще десь? Якби ви бачили, на чому ми їздимо... Одне одного тягнемо... У нас хороша стрілецька зброя: кулемети, автомати. Але проти артилерії це ніщо", - заявив заступник комбата.

Мельник також зазначив, що батальйон повністю забезпечений продуктами, одягом, побутовими предметами та іншим.

"Ми хотіли б, щоб кожен відповідав за свої накази. Щоб після загибелі людей не знаходити крайнього, а зараз відчувати відповідальність", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram