ГоловнаПолітика

Тігіпко і "Свобода" - на межі прохідного бар'єра, - Бекешкіна

Комуністи залишаться "за бортом" нового парламенту

Тігіпко і "Свобода" - на межі прохідного бар'єра, - Бекешкіна
Фото: www.facebook.com/cn.opora

Партія Тігіпка в разі об'єднання із рештками Партії регіонів може пройти в парламент. Про це заявила соціолог Ірина Бекешкіна в інтерв'ю "Лізі".

"Таке об'єднання, радше за все, буде прохідним. Необхідний бар'єр вони долають, але заледве чи істотно. 7-8% - стеля, а взагалі навіть менше. Порахувати легко - 2,2% зараз має Партія регіонів, Тігіпко - 4,5% , додайте частину невизначених", - сказала Бекешкіна.

На думку соціолога, таке об'єднання вигідне передусім самому Тігіпкові, оскільки інакше йому не вистачить голосів виборців.

Комуністична партія України, на думку Бекешкіної, залишиться "за бортом", оскільки основний електорат комуністів залишився в окупованому Криму. "Додамо сюди частину окупованого Донбасу і велику кількість розгублених виборців на його неокупованій частині. Поки що комуністи за бортом", - каже Бекешкіна.

Також на межі прохідного бар'єра перебуває ВО "Свобода". "Свобода" досі більше регіональна сила. Тільки-но в Західній Україні з'являється альтернатива, електорат "Свободи" розмивається. Якби "Правий сектор" не йшов на вибори, "Свобода" проходила б гарантовано, а наразі є питання. Ще й Ляшко у них виборців відтягнув", - сказала соціолог.

Нагадаємо, за даними різних соціологічних опитувань, у новий парламент проходять від трьох до шести політичних сил. За найщедрішими прогнозами, до Верховної Ради проходять "Солідарність", Радикальна партія, "Батьківщина", "Громадянська позиція", "УДАР" і "Сильна Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram