ГоловнаПолітика

Успіх президентського блоку на виборах безпосередньо залежить від АТО, - Бекешкіна

Соціолог розповіла про шанси політиків пройти у парламент

Успіх президентського блоку на виборах безпосередньо залежить від АТО, - Бекешкіна
Фото: od-news.com

На парламентських виборах Президентові Петру Порошенку не вдасться повторити рекорд президентських виборів. Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна в інтерв'ю "Лізі".

"Повторити показник президентських виборів не вдасться. На президентських виборах Порошенко отримав майже 55% голосів, оскільки було очевидно, що він перемагає в другому турі, багато хто подумав - а чого тягнути?" - сказала Бекешкіна.

Соціолог також зазначила, що люди часто не голосують за тих політиків, яким симпатизують, оскільки ці кандидати "непрохідні".

"Без об'єднання з Порошенком не зрозуміло - прохідний Яценюк чи ні. Об'єднання піде на користь і тим, і іншим. Половини голосів вони не візьмуть, але на третину можуть цілком розраховувати", - сказала соціолог.

На думку Бекешкіної, до 26 жовтня картина може суттєво змінитися.

"Оскільки Блок Порошенка - це яскраво виражена партія влади, її рейтинг безпосередньо залежить від успішності дій, пов'язаних з АТО, війною й усім іншим. Якщо в цьому напрямку влада буде процвітати - рейтинг буде дуже хороший, якщо ж ні - трохи впаде", - сказала Бекешкіна.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори призначено на 26 жовтня. У першу п'ятірку Блоку Петра Порошенка увійшли Яценюк, Кличко, Луценко, Турчинов і Богомолець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram