ГоловнаПолітика

Україна з'ясує причини всіх бойових утрат за час АТО, - Порошенко

Президент пообіцяв військовослужбовцям Маріуполя розібратися з керівництвом АТО

Україна з'ясує причини всіх бойових утрат за час АТО, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Причини втрат українських військовослужбовців у ході бойових дій у зоні АТО буде ретельно перевірено й проаналізовано. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з військовослужбовцями, передає прес-служба глави держави.

Президент зустрічався з першою оперативною бригадою Національної гвардії, 9 і 23 батальйонами територіальної оборони, військовослужбовцями Держприкордонслужби у Маріуполі.

За словами Порошенка, розслідуванням фактів оточення і загибелі військових у районі Іловайська та в інших місцях протистояння займається військова прокуратура.

"Слідчі вивчають, як планувалися і проводилися ці операції. Призначено військово-тактичну експертизу, яка дасть відповідь щодо правомірності прийняття рішень командним складом сил АТО і ступеня їхньої відповідальності. Винні не уникнуть покарання", - зазначив Порошенко, запевнивши у відповідних кадрових висновках за результатами розслідування.

Разом з тим, Президент зазначив, що рішення будуть виваженими і він, як головнокомандувач Збройних сил України, не допустить показової розправи над командирами.

Також Порошенко звернув увагу на те, що, по суті, боєздатність української армії було відновлено "з коліс, лише шість місяців тому".

"Те, що інша сторона взагалі погодилася на переговори, те, що з'явився, нарешті, шанс на мир - стало можливим лише завдяки вашим зусиллями", - зазначив Порошенко, додавши, що за два місяці територію, контрольована бойовиками, було зменшено на три чверті .

Нагадаємо, сьогодні Порошенко вирушив до Маріуполя, щоб зустрітися з місцевими батальйонами територіальної оборони, населенням, а також звільненими з полону військовослужбовцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram