ГоловнаПолітика

З російського полону звільнено понад 1200 українців, - Порошенко

Президент відзвітував щодо мінських угод

З російського полону звільнено понад 1200 українців, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що за останні 4 дні вдалося звільнити 1200 українських полонених і заручників. Про це він сказав сьогодні, 8 вересня, на прес-конференції у Маріуполі, передає "Інтерфакс-Україна".

Порошенко повідомив, що тільки сьогодні "в рамках мінських домовленостей звільнено ще 20 українських військових полонених". У полоні залишаються ще 863 людини. За словами Президента, українська сторона робить усе можливе, щоб до кінця тижня вони змогли повернутися додому.

Глава держави заявив, що в протоколі, підписаному в Мінську з терористами "ДНР" і "ЛНР", є 12 дуже важливих пунктів. "Але нам необхідні дві речі - заберіть, будь ласка, свої війська, перекрийте кордон, і ми самі про все домовимося", - сказав Порошенко.

Також глава держави повідомив, що в неділю з оточення було виведено 33 українських військових, які не здалися в полон.

Як повідомлялося, 5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18.00 за київським часом на сході України. Протокол складається з 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram