ГоловнаПолітика

Геращенко озвучив втрати під Іловайськом

Найбільше втрат - у батальйонах "Донбас" і "Миротворець"

Геращенко озвучив втрати під Іловайськом
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Під Іловайськом загинули чи зникли безвісти близько 80 бійців, ще 81 український солдат перебуває в полоні. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в інтерв'ю Euronews.

"На сьогодні ми закінчуємо підсумовувати дані про втрати, які там понесли. Полонених в батальйоні "Донбас" налічується близько 81 бійця. Вони зараз перебувають у Донецьку. Командир батальйону і його підлеглі ведуть переговори з тим, щоб віддати цих полонених нам, а ми віддали полонених, які є у нас", - сказав Геращенко.

"Щодо втрат: в "Донбасі" між 30 і 40 бійців вважаються загиблими або зниклими безвісти. Чому не можемо точно сказати - навіть цієї ночі вийшов ще один чоловік, боєць батальйону "Миротворець" з оточення, причому він йшов уже 5 діб. Дуже великі втрати завдали батальйону "Миротворець". Із 90 бійців, які прийшли в Іловайськ, 21 зараз вважаються такими, що зникли безвісти, 4 гарантовано втратили на полі бою", - зазначив Геращенко.

Він додав, що з тих, хто зник - є поранені, які перебувають у госпіталях, або ж ховаються на території бойовиків.

"Також великих втрати зазнав батальйон "Дніпро-1" - це батальйон особливого призначення міліції Дніпропетровська. 10 вбитих і 9 тих, хто зник безвісти", - додав Геращенко.

Радник міністра також прокоментував "мирний план Путіна". Він вважає, що перемир'я можливо тільки за умови, що Путін "забере собі своїх терористів і піде геть". "Я дуже уважно вичитував план Путіна і вважаю, що для нас прийнятний тільки один пункт - це обмін полоненими "всіх на всіх". Все інше - це втрата Україною незалежності", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську між Україною і терористами підписали перемир'я, яке передбачає припинення вогню з обох сторін, однак бойовики і російська армія продовжують обстріл українських населених пунктів і блокпостів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram