ГоловнаПолітика

Тимошенко вважає мінський протокол загрозою для України (оновлено)

Лідер "Батьківщини" запропонувала створити ставку головнокомандувача

Тимошенко вважає мінський протокол загрозою для України (оновлено)
Фото: batkivshchyna.com.ua

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає мінський мирний протокол загрозою для територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"У протоколі не існує вимоги виведення російських військ з території України. А це значить, де-факто, їх закріплення на нашій території. Я вважаю, цей протокол є загрозливим для України, оскільки в ньому визнано невідомі формування ЛНР і ДНР як офіційну сторону, яка його підписала", - сказала Тимошенко.

"Як наслідок, хтось може вирішити, що Україна визнала: вона веде громадянську війну. Тому ЛНР і ДНР не існує де-факто. Існує агресія, війна Російської Федерації, яка оголосила Україні війну", - додала вона.

На думку лідера "Батьківщини", президент Петро Порошенко має негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради, на якому зобов'язаний пояснити, що саме підписали і що буде далі.

"Усі сьогодні в нашій державі хочуть переконатися, що за цим протоколом не стоїть перетворення частини України в Придністров'я, що за цими протоколами не стоїть здача території Донбасу", - пояснила Тимошенко.

По-друге, вона пропонує Порошенку негайно змінити вище керівництво Міністерства оборони. І по-третє, Тимошенко вважає, що президент має взяти на себе всю повноту відповідальності за управління країною. Для цього, на її думку, потрібно створити ставку головнокомандувача.

"Ми в цьому готові допомогти президенту. Хаос на фронтах і в країні треба припиняти", - заявила політик.

Нагадаємо, в п'ятницю на переговорах контактної групи між владою України і терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ підписали протокол про припинення вогню на Донбасі, який складається з 12 пунктів.

Документ оприлюднила ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram