ГоловнаПолітика

Порошенко вказав Меркель на важливість якнайшвидшого запровадження моніторингу ОБСЄ на Донбасі

Організація повинна стежити за дотриманням режиму припинення вогню

Порошенко вказав Меркель на важливість якнайшвидшого запровадження моніторингу ОБСЄ на Донбасі
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко ввечері в неділю провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо ситуації на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Президента України, співрозмовники обмінялися баченням розвитку ситуації на Донбасі після запровадження режиму припинення вогню і скоординували дії в міжнародному контексті.

"Глава Української держави наголосив на необхідності ретельно дотримуватися всіх узгоджених позицій, зокрема на важливості якнайшвидшого запровадження моніторингу та верифікації режиму припинення вогню з боку ОБСЄ, де вже є певний прогрес, і повідомив, що за дорученням Президента українські силові відомства, зі свого боку, готові максимально ефективно сприяти впровадженню необхідних процедур", - сказано в повідомленні.

Порошенко і Меркель також обговорили результати Саміту НАТО і перебігу виконання домовленостей, досягнутих ними під час багатосторонніх і двосторонніх зустрічей 4-5 вересня в Ньюпорті.

Нагадаємо, один з пунктів підписаного в п'ятницю протоколу між Києвом і представниками ДНР і ЛНР передбачає моніторинг та верифікацію з боку ОБСЄ режиму незастосування зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram