ГоловнаПолітика

ЄС визначиться із санкціями проти РФ упродовж 3 днів

Запровадження санкцій залежатиме від виконання домовленості про припинення вогню

ЄС визначиться із санкціями проти РФ упродовж 3 днів
Фото: Надано автором

Країни Євросоюзу протягом трьох днів повинні визначитися із запровадженням санкцій щодо Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці на прес-конференції в п'ятницю за підсумками саміту НАТО в Уельсі, передає РИА Новости.

"Що стосується запровадження санкцій, то ця процедура в ЄС передбачає наявність тимчасової паузи 72 години, протягом якої ми подивимося, як виконуються угоди (про припинення вогню на Донбасі)… Важливим елементом для нас, якщо ми прийдемо до можливого припинення вогню, є також проведення виборів (дострокових виборів Верховної Ради 26 жовтня) у східних регіонах України, разом з виборами в самій країні наприкінці жовтня", - заявив він.

За словами прем'єра, проведення виборів на сході України є важливим кроком, який надасть більше можливостей для російськомовного населення регіону. Крім цього, додав Ренці, Європа "зберігає оптимізм у тому, що Росія виконуватиме свої зобов'язання".

Ренці підкреслив, що можливе зняття або скасування санкцій щодо Росії залежить від того, як будуть виконуватися пункти підписаної в п'ятницю у Мінську угоди. В іншому разі нові санкції наберуть чинності.

"Розв’язання кризи в Україні та можливе скасування санкцій зараз у руках Росії. Я сподіваюся, що Путін справді хоче покласти край сутичкам і посяганню на суверенітет (України)... Сподіваюся і думаю, що мудрість восторжествує, в тому числі тому, що на геополітичному рівні ми потребуємо Росії, яка повністю інтегрована з міжнародним співтовариством", - додав він.

На сьогодні , зазначив італійський прем'єр, особливо важливо, щоб за припиненням вогню послідували інші конкретні дії.

Нагадаємо, у п'ятницю учасники контактної групи у Мінську підписали протокол з 12 пунктів, включно з пунктом про припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram