ГоловнаПолітика

Порошенко наказав припинити вогонь

Режим припинення вогню почне діяти з 18:00

Порошенко наказав припинити вогонь
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь  з 18:00 5 вересня.

Про це йдеться в заяві Порошенка.

Подаємо його текст без купюр.

"Мої міжнародні переговори в Брюсселі та Мінську продемонстрували потужний запит на мирне політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі. Такі самі настрої домінували під час моїх зустрічей зі світовими лідерами на саміті НАТО у Вельсі.

Миру хоче весь світ, миру хоче вся Україна, в тому числі і мільйони жителів Донбасу.

Найвищою цінністю є людське життя, і ми мусимо зробити все можливе і неможливе для того, щоб припинити кровопролиття і припинити страждання людей.

Зважаючи на заклик Президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації Мирного плану Президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь з 18:00 5 вересня.

Я також доручаю Міністру закордонних справ України, спільно з ОБСЄ, забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який має носити виключно двосторонній характер.

Розраховую, що цих домовленостей, в тому числі припинення вогню і звільнення заручників, чітко дотримаються", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, на переговорах контактної групи між владою України і терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ в п'ятницю підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram