ГоловнаПолітика

"Батьківщина" починає збір підписів за референдум про НАТО

Сформульовано питання, який пропонують задати громадянам України

"Батьківщина" починає збір підписів за референдум про НАТО
Фото: liga.net

Партія "Батьківщина" заявила про створення ініціативної групи з проведення референдуму про вступ України в НАТО, якій доручено організувати процес збору підписів.

До групи, яку створили збори громадян, що минули на території офісу "Батьківщини", увійшли 500 осіб. Її уповноваженим представником призначено нардепа Сергія Власенка, повідомляє прес-служба партії.

Крім того, збори громадян сформулювали питання, яке пропонується винести на референдум. Воно звучить так: "Чи підтримуєте ви приєднання України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) як системи колективної безпеки?"

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, виступаючи на зборах, заявила, що вступ до НАТО має бути вибором всього народу на всеукраїнському референдумі.

"Ми мусимо звикати до того, що доленосні, сильні, історичні рішення мають ухвалювати не в кабінетах політиків, а на всенародних референдумах", - сказала Тимошенко.

При цьому вона дала зрозуміти, що сама підтримує вступ України в НАТО.

"Велика помилка думати, що НАТО - це лише військовий блок. Ні. Це не так. НАТО - це демократичні стандарти, це правильна і розумна організація суспільства, це сильний і привабливий інвестиційний клімат, це свобода, спокій і мир. І це єдине, що може у стратегічній перспективі назавжди захистити Україну від будь-яких зазіхань Кремля", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 4561а "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення суверенітету та захисту територіальної цілісності України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram