ГоловнаПолітика

Петренко: КПУ затягує розгляд позову про заборону

У четвер слухання вкотре перенесли

Петренко: КПУ затягує розгляд позову про заборону
Фото: www.minjust.gov.ua

Міністр юстиції Павло Петренко допускає, що Мін'юст ініціюватиме відвід складу Окружного адмінсуду Києва, який розглядає позов про заборону діяльності Комуністичної партії України з огляду на те, що КПУ намагається затягувати розгляд справи.

"Міністерство юстиції і Генеральна прокуратура надали достатньо доказів для того, щоб провести слухання справи по суті. Якщо слухання буде затягуватися, ми будемо порушувати питання про відвід суду і заміну складу суду", - сказав Петренко на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, тактика КПУ - це затягування судового процесу.

"Вони йдуть за клопотаннями, порушують питання про перенесення розгляду справи. У них немає обґрунтованих аргументів проти тих позовних вимог, які ми висунули. Тому вони намагаються затягнути розгляд справи", - додав міністр.

Нагадаємо, 4 вересня Окружний адмінсуд Києва знову переніс на невизначений термін розгляд позову про заборону КПУ, цього разу - через відсутність світла.

Розгляд позову почався 24 липня.

У позові, який подали Мін'юст і Державна реєстраційна служба, зібрано докази причетності представників КПУ до дій, які призвели до анексії Криму Росією, до постачань зброї та фінансування терористів у східних регіонах, до проведення сепаратистських референдумів у Луганській і Донецькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram