ГоловнаПолітика

НАТО готове надати Україні €15 млн для реформ

Альянс допоможе Україні здійснити реформи в оборонному секторі

НАТО готове надати Україні €15 млн для реформ
Фото: EPA/UPG

Країни-члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) готові надати Україні 15 млн євро фінансової допомоги для проведення реформ у секторі безпеки.

Про це на брифінгу після засідання комісії "Україна - НАТО" за участю глав держав і урядів країн-членів НАТО сказав генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Ми будемо проводити консультації, щоб допомогти Україні зі здійсненням реформ в оборонному секторі, і союзники за посередництва НАТО нададуть близько 15 мільйонів євро", - сказав Расмуссен.

Разом з тим він зазначив, що створили комплексний спеціалізований пакет заходів, який має допомогти Україні краще гарантувати власну безпеку.

"Ми зосередимося на кіберзахисті, логістиці, командному управлінні і засобах зв'язку. Ми також допоможемо з реабілітацією для військовослужбовців, які постраждали внаслідок конфлікту", - додав Расмуссен, розповівши про створення 4 трастових фондів для України.

Також Расмуссен підкреслив, що український народ і влада повинні самостійно вирішити, в який спосіб розвивати співпрацю з НАТО в майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram