ГоловнаПолітика

Бойовики та військові РФ не зменшили активність у зоні АТО

Незважаючи на переговори про припинення вогню, кількість обстрілів з РФ зросла

Бойовики та військові РФ не зменшили активність у зоні АТО
Фото: www.facebook.com/uacrisis

У зоні проведення АТО зменшення активності бойовиків і російських збройних сил не зафіксовано.

Про це повідомляється у зведеннях РНБО.

Водночас з території Росії кількість обстрілів значно зросла. Так, із систем "Смерч" було обстріляно українські позиції неподалік Веселої Гори, Валуйського, Дмитрівки і Перемоги, які розташовані на північ і північний схід від Луганська. З "Градів" і мінометів було обстріляно й інші позиції, зокрема, біля Дамби, Красної Талівки та Дебальцевого.

Крім того, на території Луганської області українські військові зафіксували розгортання сучасної російської радіолокаційної станції мобільного комплексу протиповітряної оборони.

Також повідомляється, що росіяни активно передислокують техніку та живу силу біля кордонів з Україною. Всього у прикордонній зоні розміщуються 14 батальйонно-тактичних груп (БТГ) і повітряно-десантні війська ЗС РФ.

Близько 1 тис. одиниць військової техніки зафіксовано у районі м. Каменськ-Шахтинський (Ростовська обл. РФ) і у смт Ровеньки (Бєлгородська обл. РФ), що межує з Новопсковським районом Луганської області. Крім того, з боку РФ у напрямку м. Краснодон зафіксовано рух колони бронетехніки в кількості не менш ніж 120 одиниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram